Telefoon: 0648988881
info@lottedehaan.nl
 

Over Lotte

Home » Over Lotte

Mijn doel is om de wereld voor paarden een stukje aangenamer te maken en jonge paarden de goede start te geven die ze verdienen. Ik wil mensen graag leren waarom een paard doet wat hij doet en hoe hij leert, zodat het dier gaan begrijpen. Want ik geloof dat je met begrip en wederzijds respect meer zal kunnen bereiken in de omgang en training met het paard.

Van jongs af aan wilde ik al met paarden werken. Vooral het gedrag van paarden vond ik erg fascinerend. Waarom doen ze wat ze doen? Hoe kun je paarden die in de problemen zijn geraakt weer helpen om fijn met mensen samen te werken? Ik besloot na mijn middelbare school in 2010 de hbo-studie Diermanagement te volgen, met de major Paard en management. Ik leerde hier onder andere meer over welzijn, voeding, huisvesting en gezondheid. In 2014 ben ik afgestudeerd aan deze opleiding als Dierkundig Ingenieur.

Omdat ik mij graag wilde specialiseren in het trainen van gedrag ben ik naast deze studie cursussen gaan volgen bij Trainingscentrum Annemarie van der Toorn. Ik heb daar de Introductory Course van Monty Roberts afgerond en vijf maanden stage gelopen. In 2013 startte de opleiding van e-quine.com tot instructeur Paard & Gedrag en heb ik mij direct aangemeld. In 2017 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen.

Na mijn hbo-studie ben ik gestart met Lotte de Haan Paardentrainingen. Daarnaast ben ik werkzaam voor e-quine.com. Hier houd ik mij bezig met het schrijven van artikelen, organisatie en beleid en ben ik praktijkdocent in de opleiding tot instructeur Paard & Gedrag.

timeline_pre_loader
Tijdlijn

2017

Geregisteerd als CRKBO docent (crkbo.nl)

2017

Afgestudeerd als Instructeur Paard & Gedrag

2015

 Marley (Solid Paint-Bred ruin uit 2013) gekocht

2014

 Start werkzaamheden e-quine.com

2014

Start Lotte de Haan Paardentrainingen

2014

Afgestudeerd als Dierkundig Ingenieur

2013

Monty Roberts Introductory Course afgerond

Wil je weten wat ik voor jou en je paard kan betekenen?